Polarsirkelbyen

Velkommen til Mo i Rana - som er den tredje største byen i Nord-Norge, og den største byen langs E6 nord for Trondheim. Mo i Rana ligger sentralt plassert, og er et naturlig stoppested når du kjører E6 nordover/sørover.

Mo i Rana er en typisk industriby ofte omtalt som Jernverksbyen. Stortinget vedtok i 1946 å bygge et stort Jernverk og Koksverk nært byen. Koksverket ble nedlagt i 1988, og driften på Jernverket ble redusert og privatisert i 1989.

Mo i Rana er et godt utgangspunkt for mange opplevelser på Helgeland. I nærheten finner du Saltfjellet Nasjonalpark som byr på variert og uberørt natur. Isbreen Svartisen ligger også i Nasjonalparken, og den besøker du enklest fra Meløy Kommune (Engabreen).

Sentrum av Mo i Rana byr på flere store kjøpesenter (Amfi Mo i Rana), samt mange spennede og trivelige kafeer og restauranter for gode matopplevelser. Nede ved fjorden finner du gamlebyen Moholmen med bevarte og vernet trehus-bebyggelse helt fra 1600 tallet.

Sjøfronten ble åpnet i 2016 og byr på en fin spasertur langs strandpromenaden til Mo i Rana. I løpet av turen passerer du også skulpturen Havmannen som er plassert i sjøen 15 meter fra strandkanten. Skulpturen er laget av granitt, og er en del av Skulpturlandskap Nordland sitt prosjekt fra 90-tallet.

Mo i Rana Museum ligger ved Moholmen Marina, og i nærheten av promenaden Sjøfronten. Her finner du industrihistorie fra byen og Jernverket, utstillinger med kultur og naturhistorisk tema, og et kunstgalleri med skiftende utstillinger.

Mo i Rana byr på flere trivelige Hoteller og Vertshus i sentrum. Byen har også flere treningssenter, moderne kino og teater bygg. Moheia Bad er et moderne Badeland med flere basseng, rutsjebane, badstue og solarium.

Klokkerhagen Elvepark er et populært frilufts område i nærheten av byen. Der finner du turløypenett, fotballbane, sandvolleybane, og muligheter for bading i elva. Anlegget har også lekeplass for barn, rasteplass med mulighter for grilling, og toaletter.

Musikk Festival - Hver høst arrangeres det en populær musikk festival i elveparken med Norske og Internasjonale artister. Festivalen heter Verket Musikkfestival og ble startet i 2009. Det ligger også en stor campingplass i nærheten av elveparken.

Mo i Rana Turistinformasjon.

Visitors Online

We have 9 guests and no members online